Maten

2013-08-29 @ 09:19:51 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 0
Det här med maten i USA nu då... Inte alls som hemma ska ni veta. Det finns liksom inte så mycket lagom i det här landet. Det är antingen eller. Antingen slår du på stort och går på finrestaurang eller så käkar du på Mc Donalds. Typ! Nästan överallt tycks det vara så. Har aldrig ätit så mycket skräpmat i hela mitt liv. Mc Donalds, Burger King, Taco Bell, olika steakhouse, olika diners.. Det är liksom sånt som gäller om man inte vill punga ut 15 dollar för en måltid. Och inget smakar nånting heller! Tacos är oftast finstrimlad kyckling utan krydda i nåt bröd. Så det blir det tyvärr att man kör på det som faktiskt smakar som det ska d.v.s. hamburgare, pizza, sallad.
Typisk meny
 Typisk diner.
 Typisk ofräsch måltid. En rejäl köttbit, bakad potatis med extra beställd gräddfil till (glöm sås),  vitlöksbröd och en side salad. Till detta Cola, glöm isen den smakar klor.
Typisk mat på nåt tacoställe som ser för ögat gott ut men smakar inte ett skit, bara biff tillsammans med grönsaker. Och den där jädra sellerin i allt! Blä!
I LA hittade vi dock vår topp 3 bästa restaurang som tro det eller ej hade normala svennepriser.
Här åt vi två gånger.
Fräsch pizza.
Jättegod pasta.

Universal Studios

2013-08-28 @ 19:46:00 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 0
Andra dagen i LA hade vi bestämt att vi skulle till Universal Studios. Bea var jätteotaggad och ville inte lägga så mycket pengar på nåt som hon inte tyckte verkade kul. Men vi tvingade med henne ändå. Och tur var väl det för både hon och vi andra fullkomligt ÄLSKADE DET!
Det var en äventyrspark och man skulle kunna tro att det skulle kunna vara som Gröna Lund eller vad som men det var så jädra mycket mer & bättre än så. Man fick gå runt i parken och sedan välja olika shower eller attraktioner. Vi åkte bl.a. ett tåg & fick se den lilla låtsasstad där de spelar in alla filmer.
Känner ni igen er? Tillbaka till framtiden.
Sedan började de prata om hur de gör vädereffekterna & då började det spöregna och kom en flod av vatten mot tåget.
Vi tuffade vidare och kom in i en 3D-tunnel, på med glajjerna & vi var plötsligt med i en King Kong-film med dinosaurier som slungade iväg tåget så det började skaka. Sen var vi SÅLDA. Såhär fortsatte det med grej efter grej.... Universal var topp 2 på hela resan och nåt jag rekommenderar ALLA. Minne för livet.
 
 
 

Santa Barbara/LA

2013-08-19 @ 07:31:47 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 0
Nu har vi åkt vidare längs Highway 1! OMG, det var en upplevelse. Sjukt fina vyer! Stannade en natt i Santa Barbara och kikade runt där lite. Det börjar bli allt varmare ju längre söderut vi kommer.
 
Nu är vi i LA! Så coolt att vara i en så overkligt stor stad som från början var 88 st!! Shit pommesfrites och jag som tycker Sthlm är rätt stort. Yääää right! Dessutom flashigaste hotellet hittills, inget negativt med det. Idag ska ni veta gjorde vi nåt COOLT. Vi åkte till en gospelkyrka och var med på deras gudstjänst. Och eftersom alla är så trevliga & mysiga här blev jag & Bea inbjudna att vara med i deras gospelkör dagen till ära! Så vi körde! Vilken upplevelse! Hallelujah. Vi fick presentera oss i micken & sedan gick vi alla runt, kramades, hälsade på varandra & BLESS YOU:ade varann. Osvenskt, ovant men fränt. Annars idag har vi varit vid en outlet. Köpte Ray Bans och träningsshorts. Har nog följt min "känn-dig-rik-på-en-dag" lite för mycket. PUSS!
 

Carmel

2013-08-16 @ 07:37:04 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 0
Idag har vi åkt från hotellet i Modesto till kusten & staden Carmel. Vad vi inte visste var att det är världens största bilträff här just nu.... Massa dyra snygga bilar överallt! Ferrari fattar till och med jag att då jävlar snackar vi! Vi har pratat med massa sköningar & gått runt & myst i denna jättemysiga lilla stad på västkusten.
 
Bea och jag var tvungna att prova detta...
Allt är så mycket billigare än hemma & vi är ju ändå tjejer så klart vi skulle prova!
Där blev jag av med fransk manikyroskulden. Woop!
 
Resten av kvällen gick vi på finrestaurang & käkade anka med baconrisotto & klämde ner en chokladmousse på det. Så gott med något annat än all fast food längs vägen.
 
 

Road trip

2013-08-16 @ 07:17:52 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 0
Ligger på hotellrummet i Carmel & är proppmätt efter god mat. Vi har nu lämnat San Francisco och styrt vidare söderut i Kalifornien. De senaste två dagarna har vi sett 800 år gamla redwoodträd i Muir Woods och sett fantastiska vyer i Yosemite national park.
 
 
 
AMAZING! Är så impad av Kalifornien, det finns så mycket att se och det är såna kontraster! Vi har bytt 15 gr San Fran mot 36 gr till nu typ 25. Varje dag känns som en ny resa & vi har pratat med så mycket mysiga människor.
En av alla häftiga vyer längs vägen
 
 

Alcatraz

2013-08-13 @ 07:50:56 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 1
Vi började dagen med att ta på oss nya gåskorna och vandra genom Chinatown. Nice!
Sedan åt vi frukost på amerikanskt vis vilket innebär mat till frukost. Och inte så lite.
Började alltså dagen med en omelett chicken fajita och lite potatisklyftor. Bara sådär. Sedan var det dags att åka och kolla in.....
tadaaaam - Alcatraz.
Mer om detta nästa gång. Måste sova, imorn ska vi hämta ut bilen & iväg på roadtrip mot nästa ställe.

Sightseeing osv!

2013-08-13 @ 07:17:52 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 0
Men tjenarä!
Igår var vi på sightseeingrunda & såg bl.a. Golden gate. Vi frös mest då det var 13 gr igår och jättemycket blåst & vi satt på ett busstak. Så bron var ganska överskattad för den stunden haha. Men det var kul att ha bockat av. Mamma & Örjan tyckte dock att "Sveriges höga kusten bro är väl minst lika mäktig."
Såhär fint som det ser ut kan man oxå tro att känslan var "wow vi måste ta en närmre titt."
Den riktiga känslan var snarare.......
Aldrig.frusit.så.mycket. Är det inte klart snart?!?! 
 
När vi äntligen var tillbaka från turen ville vi bli varma!!! Svängde förbi Starbucks & drack kaffe, förutom jag som drack strawberry frappucino. Yummmmmmie. 
 
Sedan råkade vi shoppa lite.... Det är faktiskt mycket billigare än hemma, vi va ju liksom tvungna! Hähä. På kvällen blev det lite blandad buffé på hotellrummet....
 
 

Shopping San Fran style

2013-08-11 @ 07:45:00 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 0
Idag har vi haft en dag att landa lite i tiden och staden. Vi har haft en riktig shoppingdag eftersom vi bor mitt i all shopping med Victoria secret typ mitt emot. Forever 21, Sephora, Westfieldgallerian.. Allt ligger här på samma gata. Plånboken fick jobba må jag säga. Och det var det så värt. Ett bättre köp var en skitasnygg Michael Kors-väska, som både jag & Bea köpte.
Jag älskar redan San Francisco. Alla är så trevliga! Här skulle jag t.o.m. kunna tänka mig att bo. Vi pratade jättemycket med en tjej som hette Julia som lockade våra hår och som vi köpte hot steam locktänger av.. Random människor kommer fram och ger komplimanger, småpratar lite eller bara är allmänt trevliga, hjälpsamma & intresserade. Det gillar vi! 
En annan tjej vi träffade hjälpte oss på Sephora i sminkdjungeln. Här har de nåt som heter "Cover IQ" där de använder en apparat på hyn som kommer fram till exakt vilka sminknyanser som passar. PERFEKT för en sån som mig som inte orkar lägga energi eller pengar på att prova X antal olika märken & nyanser som ändå inte passar. Onödigt liksom. Nu hittade apparaten rätt direkt. Ka-baam! Primer var tydligen lösningen på att slippa bättra sminket under dagen oxå, så en sån fick slinka med. Det är gött att få känna sig rik ibland i livet.
GÖR SÅHÄR: Gå hur länge du vill på stan. Kolla på massa kläder/skor/skönhet/trams och köp allt du vill ha. Titta.inte.på.priset. Obs! Viktigt moment. Dra ditt Visakort (titta fortfarande inte på priset) och låtsas att du är miljonär. Lägg gärna på ett leende. Som nybliven rikemansfashionista pysslar du även om dig själv. Alternativt gör som jag och ta bort lite mustasch när du ändå är igång. På vägen hem är ditt mål att få minst 10 påsar till i händerna, var inte en pussy. Njut av alla nykomlingar i garderob & badrumsskåp. LÅT.BLI.INTERNETBANKEN!
KLAR :D
Förslag på vart man tar bort musche med trådar. Vill du vara fin får du väl baskemig lida pin! Beauty comes first.

San Francisco!!!!!

2013-08-10 @ 17:48:00 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 0
Nu är vi framme i San Francisco! Helt sjukt att vara här! Känns overkligt. Det tog ca 13 h att flyga igår så det var rätt drygt men gick ganska bra ändå med massa filmer, spel, tidningar... Bea & jag fick bra platser oxå så vi kunde sträcka på benen. Jobbigare var det med jetlagen! Klockan var halv 1 på natten svensk tid när vi kom fram här men amerikansk halv 3 på e.m. Var bara att kämpa till kvällen! Kunde somnat typ stående.
 
Vi bor mitt i smeten på shoppinggatan Powell street. Vi har redan varit på både Nike och Victorias secret & shoppat loss haha!

Åt burgare med ädelost på ett riktigt amerikanskt "diner" igår med galonsoffor, svartvittrutigt golv, jukebox och amerikansk bil och Harley Davidson som dekoration. Gott! Nu väntar frukost!
 
 
 

Sthlm by gummibåt

2013-08-03 @ 21:29:46 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 0
Nu ska ni få höra här serrni! Idag har jag varit ute på turné ska ni veta. Och inte vilken turné som helst utan turné i gummibåt. Jag och sisådär 1000 andra gummibåtar. Vi chillade lite på en kanal i Sthlm. Och som det var nice! Dricka lite cider och prata med folk. Kulikuli! Jag blev blöt. Och kissnödig som alltid. Nu ligger jag i min sköna säng, tallriken står bredvid. Äta mat är en bra grej. Och gott var det. Och min mob funkar inte vilket faktiskt suger. Så nås på fejjan.
 
Over and out.

RSS 2.0