Lunch med papi

2012-02-28 @ 23:45:45 Filed in: MAT & GOTT
Kommentarer: 0

Har jobbat väldigt intensivt lördag, söndag, måndag, tisdag. Mycket i huvudet. Efter konferensen imorgon ska jag njuuuta av ledig tid. Efter jourpasset som slutade imorse ringde jag och GRATTADE MIRRE på födelsedagen ♥ Sen mötte jag upp pappa för lunch! Börjar bli en vana, roligt. Idag tog vi TGI Friday vid Östermalmstorg. Klassiker. Alltid lika gott... Sedan åkte jag till SÖS och skruvade skruvarna, klippte stygn sa hejdå och drog och shoppade. Nu har jag en ny pyamas, bh, anteckningsbok, halsduk och vantar.


Goooooooott. Tog en sån här Jack Daniels burger. Bilden är från när vi var i Riga.


Filmtips

2012-02-28 @ 23:19:34 Filed in: Youtube/Film/TV
Kommentarer: 0
Jag och karln hyrde film på Hemmakväll i helgen. 3 för 120 :- och det är för en hel vecka :) Vi såg bl.a. Friends with benefits som var jättebra och kul. Tjejen var ascool. Dagens filmtips!



Melodifestivalen

2012-02-26 @ 22:41:06 Filed in: Sången/musiken
Kommentarer: 0
Har jobbat 11-19 både lördag och söndag. Ska jobba jouren imorn också. Helt slut och förkyld. Jag och karln kikade lite på Melodifestivalen för första gången igår. Det var ju inte ens kul för den enda som jag tyckte om gick inte ens vidare.
Denna var lätt bäst:


För övrigt har karln rivit ner panelen i köket + köpt en 32-tums platt-tv till sovrummet och en diskmaskin idag!

Prinsessans namn!

2012-02-24 @ 11:47:34 Filed in: Kuligt
Kommentarer: 0
ESTELLE SILVIA EWA MARY
- Hertiginna av Östergötland.

Kul att hon fick ett jättefint modernt namn! Synd för mig som gillar det namnet och redan paxat det.
Nu kommer det bli ett populärt namn i Sverige.

Estelle är franskt och kommer från latinets Stella som betyder stjärna.


We've got a ticket!!!

2012-02-24 @ 08:00:00 Filed in: Sången/musiken
Kommentarer: 0
Jag vetifasen hur hon lyckades men häromdagen klickade mamma iaf hem parkettbiljetter till Jesus Christ Superstar 21 APRIL!!! Trots att hela våren är utsåld! JIPPIEEEEE!




Filmeventet

2012-02-23 @ 22:59:06 Filed in: Youtube/Film/TV
Kommentarer: 0
Minns ni filmeventet jag var på? Min vän Konrad tävlade i kortfilm. Det gick ut på att göra en egen version av en redan existerande film. Nu har filmerna kommit ut på webben!

Här är Konrads bidrag:


Och här är Sveriges vinnarfilm
Efteråt berättade killarna att en uteliggare hade försökt sno deras filmutrustning. Plus att de hade haft massa arga människor efter sig t.ex. simskolan när de spelade in in i badhuset.

Prinsessdagen

2012-02-23 @ 22:25:18 Filed in: Kuligt
Kommentarer: 0
Stannade i Katrineholm lördag-tisdag. Värt! Syrran har ändå sportlov och jag blir mer och mer less på hantverkarna hemma + att sitta ensam. Alldeles för social för det. Har tränat på Friskis och gymet där hemma och promenerat Djulörundan! Tjejerna sätter peppen! Jag, Bea och Madde va en sväng till Norrköping och shoppade också. Jag köpte skor, halsband, lampskärm... Igår jobbade jag.

Idag har jag varit på teater med jobbet, shoppat i Liljeholmen, ätit home made burgers med boys och kollat på en rolig rulle på Canal +.

Förresten vaknade jag med nyheten om en ny PRINSESSA! Åh! Imorgon avslöjas namnet som är bestämt. Av "alternativen" röstar jag ALICE!





Kul kväll

2012-02-19 @ 00:20:30 Filed in: Kuligt
Kommentarer: 0

Jobbade jouren igår till idag, 14-14.30. Jobbade tyvärr över en halvtimme och eftersom jag tillslut bestämde mig för att ta tåget till Kholm var jag tvungen att hänga 2,5 h på Centralen. Det gick ganska fort ändå. Köpte Charader och kort på Designtorget, läste Elle, tittade på folk, såg min andra kändis för den här veckan, pratade massor i telefonen och åt Tutti Frutti och en Toblerone.

Väl hemma lagade jag, Bea och Oskar mat. Sen kom två killkompisar till dom och vi drog vidare till Felicia och spelade Med andra ord. Sjukt trevlig och kul kväll!


Bea


Ja tack!

2012-02-17 @ 11:27:53 Filed in: Kläder & sånt
Kommentarer: 0





Fina

2012-02-17 @ 11:08:38 Filed in: Inredning, fina saker, prylar
Kommentarer: 0


Fick jättefina glasunderlägg av världens finaste mamma när jag var sjuk. Emil i Lönneberga.

Har planterat pärlhyacinter (!) Fint blev det. Men de växer som ogräs och nu hänger de över!


Kompistid

2012-02-17 @ 00:01:48 Filed in: Youtube/Film/TV
Kommentarer: 0
Igår var jag tillbaka på jobbet igen. Vi hade konferens 3 h. Resten av tiden har jag varit ledig igår och idag. Igår passade jag och Konrad på att gå en långpromenad efter jobbet. Vi gick från Liljeholmen till Slussen via Hornstull och Skanstull. Undra hur många km... Vi stannade till på Gunnarssons konditori vid Skanstull och tog en fika. Trevligt att upptäcka Stockholm till fots! Måste jag testa mer... kul att man upptäcker nya ställen.

Idag har jag valt hur mina nya tänder ska se ut ;) gått i affärer, lunchat med Mirre o hängt med henne på lektion. Vi handlade o åkte till mig och såg One day med Konrad. Nu är jag nyss hemkommen från käk och bio med grabbarna i Heron city.

Filmerna från idag

Bra båda två. Fast störde mig lite på vissa saker i One day. Annars så.

Alla hjärtans

2012-02-14 @ 23:38:33 Filed in: Kuligt
Kommentarer: 0
Haft en mysig alla hjärtans dag idag. Umgick med mamma över lunchen och senare kom min kära kusin Maddepadde och hälsade på mig :) Så himla mysigt var det! Det var alldeles för länge sen så vi hade mycket att prata om. Vi gick en promenad, det var skönt att komma ut lite. Jag behövde luft och att röra på mig. Det har varit så tråkigt att ligga hemma bara o ha ont!


Gulliga Madde skjutsade mig till tåget på e.m. och karln hämtade mig på T-centralen. Han tog med mig på Alla hjärtans-middag på en restaurang på Götgatan som hette Dolly's saloon. Så jädra najs! Amerikansk cowboymiljö, bra service och sviiiingod mat. Menyn bjöd på tapas, blandade varmrätter och grillmeny. Vi tog grillat. 5/5 toasts.



Förrätten - vitlöksbröd, som jag älskar

Till det grillade köttet ingick grillad majs + 4 tillbehör.
Här ryggbiff, dollar chips, hot smokey BBQ, mix salad, vitlökssmör
Dollar chipsen var fabulösa...

Så besök nu Dolly´s saloon!



Godnatt

2012-02-12 @ 23:49:28 Filed in: Rehab
Kommentarer: 0
Det är sent. Jag har mått dåligt den senaste tiden. Inte orkat skriva. Längre sjukskrivning än väntat. Nu är jag i Stockholm. Imorgon ska jag till sjukhuset. Skriver mer update imorgon om jag mår bra!


Älskar er

2012-02-09 @ 16:02:52 Filed in: Inredning, fina saker, prylar
Kommentarer: 0

Familjen. Den finns med en i medgång och i motgång. Folk man alltid kan lita på och som bryr sig no matter what. Blod är tjockare än vatten. Jag älskar er. Ni är bäst. Tack för att ni finns. Vad gjorde jag utan er ♥





Sjukskriven

2012-02-09 @ 15:24:24 Filed in: Rehab
Kommentarer: 0
Det går upp och ner. Igår var en rätt bra dag, jag var till och med ute och gick med syster (med halsduk uppdragen till näsan.) Vi var hos farmor och farfar med Ville. Sedan lagade jag tacos på kvällen. Idag är ingen bra dag. Jag vaknade och hade så sjukt ont! Det bultar så mycket i munnen, känns som att någon står och slår på den med en hammare. Hårt. Det svider, kliar och sticker. Men mest bultar det. Idag blir det många groggar morfin och värktabletter. Är hos pappa med syster Bea. Ska nog spela lite mer sånt här....


Favvodataspel som väckts till liv igen! Rollercoaster Tycoon! (beae.blogg.se)


Reseinspiration

2012-02-07 @ 18:04:51 Filed in: Resor
Kommentarer: 0
Här är Vagabonds lista över bästa resor 2012. Man blir så himla inspirerad och sugen på en resa!

Vagabonds bästa resor 2012

Här är även New York Times lista över hetaste resmål 2012. --> Klicka



Bacchus

2012-02-07 @ 17:47:41 Filed in: MAT & GOTT
Kommentarer: 0

Bilder från helgens restaurangbesök i Norrköping.

De bjöd på en liten aptitretare

Vi tog ett riktigt säkert kort, världens godaste plankstek!


Nyopererad

2012-02-06 @ 18:46:19 Filed in: Rehab
Kommentarer: 0
Här sitter jag hemma hos pappa i Kholm. Jag har just fått i mig mitt första mål mat sedan igår. Jag har varit så hungrig! Min middag blev hemgjort potatismos med skinka och lite wokade grönsaker. Den satt fint den. För övrigt ser jag ut som en robot i munnen. Jag har skruvar sticker ut ur tandköttet. Det ser inte trevligt ut. Inte konstigt att jag har ont. Hade väldigt ont efter operationen så till sist fick jag sprutor så jag blev bedövad. Nu knaprar jag morfintabletter.

En som är riktigt hög på morfin är den här tjejen.....


Operation

2012-02-06 @ 07:00:00 Filed in: Rehab
Kommentarer: 0
Detta är ett tidsinställt inlägg för jag kommer vid denna tidpunkt befinna mig på Södersjukhuset. Om sisådär en halvtimme - timme ska jag nämligen in på operation. Nya tänder steg 2/3! Jag är troligtvis toknervös vid det här laget så wish me luck!!!!!


Snart bye bye tills dessa


Mys i Norrköping/konsert

2012-02-05 @ 22:04:14 Filed in: Kuligt
Kommentarer: 0
I fredags jobbade jag jour till lördag kl. 14.00. Sen tog jag tåget hem till Kholm och myste hos pappa, Ville lillebror var där. Senare på kvällen åkte jag och karln till Norrköping och åt på restaurang Bacchus. Plankstek som var såå god. Sedan såg vi den här roliga filmen på bio:

Sevärd och inbjuder till skratt. 5/5 toasts.

Idag, söndag åkte vi hem till Sthlm skapligt. Kl 15 var det nämligen dags för oss att se Yrkeslinjens Svenska konsert. Var ju tvungen att heja på Mirre. Den var såklart jättebra :) En mysig helg helt enkelt.

Inspiration matblogg

2012-02-04 @ 10:00:00 Filed in: MAT & GOTT
Kommentarer: 0
Har bokstavligen talat hittat Världensbästamatblogg! Jag blir så inspirerad, nyfiken och sugen... det vattnas ju inte mindre i munnen heller nu när jag verkligen försöker vara nyttig och duktig. YYYYYUUUM YYYYUUM. I skrivande stund har pöjkarna här hemma fallit för frestelsen och köpt och glufsat i sig mängder godis. Jag stod emot och åt lite cashewnötter. Asså... gott det vore att kunna äta vad man vill.

Jag gillar att man verkligen kan hitta allt på den här bloggen. Då kan jag ändå vara nyttig...


Schnitzel fylld med bl.a. bruschettaskinka och ost = Schweizerschnitzel


Bilder från ovannämnda matblogg.



Favoritvideon just nu

2012-02-04 @ 08:00:00 Filed in: Sången/musiken
Kommentarer: 0

Helt underbar. Älskar när kille nr. 2 börjar sjunga.

Nyttighetsmat

2012-02-03 @ 08:00:00 Filed in: MAT & GOTT
Kommentarer: 0
Häromdagen bestämde jag mig för att försöka börja på ny kula. Nu ska jag försöka att bli lite bättre på att sköta om kroppen. Meaning inget snacks, inte småäta dåliga saker, äta lite nyttigare och RÖRA PÅ MIG. Känner verkligen att det skulle vara skönt att bli lite starkare, smidigare och lättare i kroppen. Min hållning är inte OK heller. Det är inget löfte, för jag vet att jag lätt trillar dit i t.ex. matväg. Men jag ska i alla fall försöka bli bättre!

Gjorde en paella. I min hade jag avorioris m. saffran, grillad kyckling, räkor, salladslök, paprika,
coctailtomater, gröna ärtskidor, vitlök och persilja. Till det chiliaioli, avocado, romansallad, gurka.

Stambyte

2012-02-02 @ 22:21:48 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 0
Nu har stambytet i vår lägenhet hållit på sedan i måndags. Det är en PAIN IN THE ASS. De har täckt för varje dörrhål med skyddsplast på träramar, som man måste lyfta på/sätta dit så fort man ska in/ut ett rum. Vi har inget vatten, så så fort man ska tvätta händer, diska, dricka eller laga mat måste man gå ut i trapphuset till ett provisoriskt handfat. Riktigt bökigt. Toa och dusch är inte ens att tänka på. Vi har toa/duschbod på gården utomhus samt en skogstoa = hink med pellets, att kissa i på natten. Som pricken över i är hantverkarna jättegrisiga och lämnar skit, damm och leravtryck efter sig överallt. De sopar inte ens efter sig och täcker inte över våra saker. Dessutom river, borrar, bankar och väsnas dom så mycket att även om jag har öronproppar + hörselkåpor på mig blir jag helt trött i huvudet och i öronen. Och det här är bara första veckan, nu är det 5 veckor kvar...

För att försöka hålla mig undan från detta utöver att jobba har jag typ tränat på gymet, varit på sjukhuset, lunchat med pappa, handlat och suttit och läst på ett fik.


Pappa tog med mig till Claes på hörnet, helt suveränt! Vi åt sej m. stuvad savoykål.
Så sjukt otippat jättegott! 5/5 toasts.

Vi gick förbi en antikaffär och jag hittade världens finaste fat som jag var tvungen att ha.
De heter Maria och är tillverkade innan andra världkriget.


Sen drack vi latte och kaffe macchiato på Café Non Solo bar.

Jag fick en latte med hjärta på.

Sen satt jag kvar länge och läste tidning.


Fin helg

2012-02-02 @ 18:26:20 Filed in: Kuligt
Kommentarer: 0
Jag hade en väldans fin helg den som var. Jag åkte till Katrineholm runt lunch på fredagen eftersom jag var ledig, pappa hämtade upp mig och vi åkte hem till honom och åt lunch och myste jag pappa och syster. Spenderade kvällen där och åt grillat! Typ det godaste som finns.

lördagen åkte jag, Bea och Felicia till Norrköping och SHOPPADE. Jag hittade massa fint och väldigt blandat. Mockajacka, boots, jeans, tröjor och underkläder. Rackarns kul. På kvällen träffades jag och massa vänner hos My och käkade middag, dansade och skrev en egen partylåt. Sedan taxi och utgång på Statt! En händelserik kväll som avslutades på McDonalds.


Köpte t.ex. rosa jeans ur Ginas nya kollektion

Och denna mockajacka från H&M


söndagen åkte jag och karln tillbaka till Sthlm skapligt. Rensa kök och badrum inför stambytet. På kvällen var det dags för mig att bege mig till Hamburger Börs för att käka och lyssna på Mirre som uppträdde på Open Mike.

En riktigt grym helg.

RSS 2.0