den 30 januari 2011 söndag

2011-01-30 @ 21:07:22 Filed in: Sången/musiken
Kommentarer: 0
Såg musikalarnas MUSIKALproduktion. Käkade japanskt. Övade låtar. Gjort musikresearch. Bloggat.

Och nu:





MUMMY

2011-01-30 @ 20:00:36 Filed in: Kuligt
Kommentarer: 0
Åh min mamma vad jag har saknat dig! Igår kom hon och Örjan upp till mig och Jimmy :-) Vi gick på terrakottaarmén, mammas julklapp från mig. De hakade på oss till lägenheten, åt hemmagjorda burgare och vi köpte massa goodienamnam. Ölkorv, ost, vitlöksbaguette, fanta, chips. De fick sina Converse från Marocko och vi fick ett sällskapsspel. Senare följde vi med till deras incheck på Hilton och så gick vi ut och käkade i Gamla stan. HELMYSIG DAG! Och vilken föräldrahelg ♥ Jag har saknat min mamma och min pappa.




Laxpasta i hummerfond toppat med räkor. Och ett glas vitt.


Middag ikväll med pappa, Elisabeth och Jim...

2011-01-28 @ 22:58:20 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 0

100media_imag045 (MMS)

Middag ikväll med pappa, Elisabeth och Jimmy på Belgobaren. Belgisk öl, äppelöl, entrecote, rödvin och tryffel. Himlans mysigt!


Day off

2011-01-28 @ 15:24:20 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 0
Gissa vem som är ledig idag? Woop woop! Det passade bra att få lite andra saker gjorda istället.
Jag har haft ont i min stackars mage sen Marocko. Utlandsbakterier? Uää. Imorse var jag en sväng på vårdcentralen för undersökning och jordens äckligaste provtagning. Usch vilket trauma. Sen handlade jag det jag behövde på apoteket och klorin och annat krafs på Coop. Nu har jag städat lite hemma och slängt i mig en hemmagjord burgare. Ska fortsätta få saker gjorda nu tänkte jag. Later skater!


Hey! Asså jag har varit helt död idag! Så ...

2011-01-26 @ 23:27:04 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 0

100media_imag045 (MMS)

Hey! Asså jag har varit helt död idag! Så himla trött. Att dansa 3 timmar va sjukt kul och då kan man ta att va trött en dag. Stackars Mirian som har släpat runt på mig i skolan. Haha. Vi körde rock'n roll på vokalensemblen. Guess what?! Since you've been gone och så mycket som Hold the Line! Nostalgi från högstadiet! Ah I love it. Till middag har jag lagat nåt som blev så himla gott! Det ska jag lätt göra igen. Limelax med "ugnsbakad" (?) paprika med bulgur och sås på lime & honung. Åh va gott! Jag och min mat <3


Idag har jag börjat på jazzdans på skolan....

2011-01-25 @ 23:19:02 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 0

100media_imag044 (MMS)

Idag har jag börjat på jazzdans på skolan. Testade två olika grupper så jag dansade mellan 18.00 och 21.00 - 3 timmar phu! Riktigt skönt. Men astrött nu. Deckar nu! Godnatt.


Food you are loved

2011-01-23 @ 22:47:27 Filed in: MAT & GOTT
Kommentarer: 0
Ibland kan man undra om det här är en matblogg. Jag älskar mat! Jag förstår inte hur man inte kan
tycka om mat. Det är ett mänskligt behov och något vi gör tre gånger om dagen, så varför inte dela
med sig av smaskiga saker? Mat ska vara gott, man blir glad och njuter av god mat. Det förgyller livet
helt enkelt. Det är egentligen ganska lustigt hur man kan bli så tillfredsställd av att tugga - och dricka god
mat & dryck. Jag skulle lätt ta jobb som Carl-Jan om jag så fick för att gå omkring och smaka på goda saker
dagarna i enda! Så nu har jag fått det sagt, jag älskar god mat.


Today's menu:
Lunch - Tacosoppa
Middag - Tagliatelle med kyckling och ädeloströra

Romeo & Julia på Göta Lejon

2011-01-23 @ 22:15:20 Filed in: Sången/musiken
Kommentarer: 0
Romeo och Julia. Ett mästerverk. Scenen var som en sagovärld.
Jag älskade att de använde sig av höga glasdörrar och träd och det var ashäftigt att de utnyttjade höjden och flög upp i luften med rep omsvepta av silkeslakan. Det blev som en musikvideo.



Världens bästa födelsedagspresent. Han är bäst!

Romeo & Julia

2011-01-23 @ 18:16:21 Filed in: Sången/musiken
Kommentarer: 0
Fantastic saturday! Vi vaknade och kikade på Älskling jag krympte barnen. Hur bra är den inte? Jag älskar familjefilmer... Sen städade jag lite (bort med julen) och vi gjorde vi iaf oss i ordning och drog på Romeo och Julia!! Världens bästa födelsedagspresent av min pojkvän!


För er som liksom jag inte såg Idrottsgalan finns smakprov
ur musikalen HÄR:


Den var så sjukt bra, det var nog den bästa musikalen som jag har sett! Älskade att de har gjort den i modern tappning med massa humor, streetdance och modern musik. Rolig och sorglig. Sjukt bra, SE DEN! ♥ Vi avslutade kvällen med middag och August Rush. En riktig musikdag ♥ Vad vore livet utan musik? Jag är så taggad att jobba ännu hårdare.

One potato and a town

2011-01-23 @ 01:46:20 Filed in: Kuligt
Kommentarer: 0
Igår gjorde jag musikteoriprov i skolan på ALLT vi har jobbat med under hela förra terminen. Det gick riktigt bra faktiskt. Tror det mesta har fastnat iaf. Hängde kvar lite i skolan fast jag inte behövde. Så småningom drog jag hemåt, handlade. Gjorde en smoothie. Hade sedan myskväll med Mirre och Jimmyboy. Jag och Mirre lagade mat och sen kollade vi på en fett bra film.


Bakad potatis med kyckling, räkor, vitlökssmör, sallad. Gjorde även kaviarsåsen som vi alltid hade till när jag var liten. Good shit!
THE TOWN TRAILER

Thursday

2011-01-23 @ 01:03:10 Filed in: Sången/musiken
Kommentarer: 0
Interpret med vår biträdande rektor Åsa. Sjukt bra lektion! Jättebra övningar och tänk. Lärde mig jättemycket. Vi kör soul och jag älskar det verkligen. Alla har jättebra låtar, man njuter. Åsa sa att det viktigaste jag ska lära mig under året på Kulturama är att tro på att jag är bra och inte kritisera mig själv hela tiden. Då kommer jag utvecklas massor och våga mer. Jag vet det själv också. Jag måste fan våga släppa ALL kontroll och bara låta det va så. Inte vara så jävla livrädd för att misslyckas hela tiden. Det är mitt problem och jag jobbar på det. Sen hade vi tal och jag sjöng en folkvisa. Uti vår hage har hängt med mig några år. Tal-Anna tyckte att jag kunde satsa på en yrkeskarriär inom klassisk sång. Men jag vet inte. Scenframställning. Vi hade en jätteflummig lektion om energi. Men det var coolt för vi gjorde massa övningar som funkade.

Dinner. Färsfylld paprika.


Onsdag meaning inte mycket att göra i skol...

2011-01-19 @ 22:17:02 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 0

100media_imag043 (MMS)

Onsdag meaning inte mycket att göra i skolan. Vi hade instudering med våran pianist Patrik imorse. Jag övade Just the two of us som jag har fått i soultemat på interpretationen till imorn. Sen hade vi hål och kilade till biblioteket och fixade folkvisenoter till talet imorn. Käkade lunch, diskuterade bl.a. vårt Ericssongig och flamsade lite. Sista lektionen hade vi vokalensemble. Vi kör Hold the line (!) och Since you've been gone :D ikväll har jag övat interpret, massa musikteori samt lagat och ätit indisk kyckling. SLUT........


På skolschemat idag:

2011-01-18 @ 22:33:08 Filed in: Sången/musiken
Kommentarer: 0
* Staging. Dansa discodans till Disco Inferno i drygt en timme.
Sen lekte vi. ((Robin fick improvisera påhittad italienska och Elin
skulle översätta vad han sa. Det skulle handla om varför män
har mindre bröst än kvinnor. Det blev askul, hahah.))

* Röstteknik med våran nya lärare Lena i interpret. Hon var grym.
Körde massa andnings - och stödövningar och sjöng sen lite.

* Infomöte med Petra

* Kör - Madonnamedley!

* Genre & stil. Vi hade mingel med MPL (musikproducenter),
sing/songwriters och musiker. Vi ska inleda ett samarbete med
varandra. Ska ha röstpresentation av oss sångare och skapa
en röstbank så man kan kontakta varandra och samarbeta med
nya låtar. Det är en tävling på G där 10 bästa låtarna hamnar på en cd.


Dags att stupa i säng!

Skola igen :)

2011-01-17 @ 23:10:21 Filed in: Sången/musiken
Kommentarer: 0
Första dagen i skolan efter jullovet idag! Åh va kul det är att vara tillbaka igen! Idag har det varit en lång dag trots att vi bara hade piano på morgonen. Kul att träffa alla! Jag och Mirre tog en sväng till Gullmars och kollade UM efter lunchen. Sen gick vi på en låång föreläsning om att musikhögskolorna SMI och KMH. Mycket nyttig information!
Blev mer intresserad av konstnärlig examen på KMH. Som sagt mycket bra info.

Tacos stod på menyn ikväll idag igen, Jimmy som ville ha det faktiskt. Jag har skickat in ansökan till musikskola också. Det är dags att börja fundera på vad som händer när den här terminen tar slut.

Nu sussa, bums! Pözz


Take me back Marrocano

2011-01-16 @ 22:16:30 Filed in: Resor
Kommentarer: 0
Aaah jag vill redan tillbaka till Marocko! Vad är det för väder vi har kommit hem till?! Det blötaste, äckligaste snöslasket någonsin...... kallt och mörkt, man vill inte ens gå ut! Nej fy, nu längtar jag tillbaka till solen och värmen. Jag är i alla fall tacksam att jag fick komma iväg en vecka.

Igårkväll låg vi i sängen och kollade på Avatar på canal plus. Så jefla bra den är! Sen var vi så jäkla sugna på något gott efter tacosen så vi gjorde chokladbollar. Gud va gott det var! Fan va bra matkultur vi har i Sverige alltså! Uppskattar den något enormt och har saknat den skitmycket i Marocko där ALLT är SMAKLÖST.


Nu är det dock slut på semestern och dags att äta nyttigt igen! Köpte ingredienser till smoothies idag så man kan ha till mellis! När CSN-pengarna kommer är det dags för Friskis-kort! Imorgon börjar vi! Långpromenad med Mirre!


Man är inte 18 år längre... Men detta är ungefär mitt mål. Nu kör vi :)



Resumé av Marocko

2011-01-16 @ 01:29:16 Filed in: Resor
Kommentarer: 2
Nu är jag hemma från en underbar resa med väldigt bra och blandat innehåll!

Vi red en kamel genom Eucalyptusskogen som hette James, vandrade i Atlasbergen och var på marknad och i palats i Marrakesh. Vi gick genom stadens zouk och en man som jag passerade sa "ooooh very beautiful, 50 000 camels." En ormtjusare slängde över en orm runt Jimmys hals (han är livrädd för ormar) och ormtjusaren sprang sedan runt och tog massa kort på detta som han sen ville att vi skulle betala 300 spänn för. Aldrig! Man blev ganska hårdhudad av att vara där för fyfan va människorna tjatade och lurades! Det kom fram folk och sa att de skulle hjälpa en att hitta rätt affär, men istället så tog de en till alla sina kompisars affärer så man hamnade vilse. Jag lärde mig tillslut att vara lite elakare och då sa jag "go away, we want to go alone, TAKE ANOTHER TOURIST."

Förutom utflykter gick vi runt mycket själva i centrum, hamnen och zouken som är deras största "prutmarknad" i Agadir. Jag la en massa skambud och prutade ner Converseskor till 100 spänn. VÄRT! Vi blev indragna till ett berberapotek där vi fick en föreläsning om alla marockanska naturmediciner och så fick vi lukta och gissa. De lät oss sniffa snark/förkylningsmedicin och jag tänkte nej nu blir vi nerdrogade och rånade. Vi köpte araganolja som kallas marockos guld samt acnemedicin och någon olja mot stress. Vi solade, badade, spelade tennis och spelade spel. Vi drack färskpressad apelsinjuice på stranden. Jag pratade massa franska! Je l'aime. Vi gav lite men ofta dricks eftersom det är inräknat i marockanernas lön för att kunna försörja sig. Vi blev erbjudna "hashish" X antal ggr och pratade med massa marockaner utan tänder. Och så såg vi Kasbahn, en "kulle" med religiös skrift och vi hörde böneutropet eka över hela staden. Vi åt massa marockansk mat som inte var något vidare eftersom det inte smakade någonting. Det godaste var nog köttbullar med kanelris. Annars var McDonalds-lunchen vår bästa måltid på hela resan. Sen tog vi flyget hem, kollade på Kenny Starfighter begins och köpte ett antal månaders konsumtion av alkohol på airshopping till ett bra pris.

Oj det här blev ju lite långt. Men detta var iaf Marocko i stora drag!


Photos is to be continued...

SO LONG SWEDEN

2011-01-06 @ 23:29:55 Filed in: Resor
Kommentarer: 0
Väskan är så gott som färdigpackad. Nu skiter vi i detta pissväder och drar till........
MAROCKO.

Det ska bli såå nice att slippa slasket och komma till sol och värme. Vi tänkte göra lite roliga utflykter också.
Jag och min pöjk en vecka i värmen, det bästa sättet att avsluta ett jullov på!





Upp i en flygmaskin!

2011-01-06 @ 23:26:20 Filed in: Resor
Kommentarer: 0
Dags att ut och resa i natt/imorgonbitti!
Har varit inne på Arlandas hemsida några gånger för att kolla ev. förseningar av vårt flyg eftersom det är ett sjuhelvetes snöoväder. Hittade en riktigt soft grej där...

Betalade 10 spänn och då får jag sms med all info om ändringar, incheckningsdisk, gate och hela fadderuttan. VÄRT! Fiffigt Arlanda!


Nyårsafton :)

2011-01-05 @ 23:42:00 Filed in: Kuligt
Kommentarer: 2
Jag och Jimmy skulle egentligen bara softa för jag var förkyld och så där. Vid typ kl. 14 bestämde vi oss för att vi visst skulle iväg och fira. Så jag lagade till en kycklingsallad till knytis, vi gjorde oss i ordning och begav oss ut på landet till Caspar. Det gjorde vi såå rätt i!



Så himla mysig nyårsafton. Dricka mousserande, martini, drink. GRILLA grillspett! Äta plockmat. Skala räkor. Skjuta smällare för första gången! Massor! Skjuta raketer. Dricka mer vin och spela ett askul parti shack haha! Lyssna på mysjazz. Gå ut i skogen med en lykta för att gå på dazz! Jag slapp tvåsitsdazzet...





Shit vad jag har massproducerat blogginläg...

2011-01-05 @ 21:49:16 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 0

100media_imag042 (MMS)

Shit vad jag har massproducerat blogginlägg. Låg ju sjukt efter med uppdateringen! Men nu är jag iaf typ ifatt. TYP! Senaste tiden har jag pluggat massa musikteori. Och så har vi fixat ca-modul och syskonkort till min nya skönhet till TV så vi har samma kanaler som i vardagsrummet med Canal plus och nice stuff. Möblerat om i sovrummet också. Det blev mycket snyggare och bättre! Satte även upp tavlor över sängen och skruvar på väggen som jag hängt mina långa halsband på. I like.


Tjejdag

2011-01-05 @ 21:34:13 Filed in: Kuligt
Kommentarer: 1
Hade en jättemysig dag med bästa tjejerna Hillevi, Emma och Victoria. Vi skulle käka sallad för det är nyttigt. Sen åt vi lite Geisha och chips för det tyckte vi också var nyttigt....... Vi hade det väldigt mysigt hemma hos Hillevi och sen åkte vi till hennes mamma och myste med världens sötaste hundvalpar ♥ Aw jag vill också ha en hemma att gosa med!







Världens bästa födelsedag!

2011-01-05 @ 17:26:15 Filed in: Kuligt
Kommentarer: 0
26/12 Jag fyller 21!

Annandagen 2010 var verkligen den bästa födelsedagen ever. Helt perfekt. Precis så slapp, opretentiös och rolig som jag ville ha den.

Den började med en skön sovmorgon. Sen blev det en äkta bakisdag från Safirenpartajet dagen innan. Riktigt skönt att softa med TV och min dos av bakiskäk, denna gång TACOMACKOR.

På kvällen hade jag bokat bord på Olympos för att käka med familjen och alla andra som ville fira mig fick hänga på. VÄRT! My b-day slutade med svinkul spelkväll och mina papparkaksmuffins.



Mitt framträdande

2011-01-05 @ 14:58:54 Filed in: Sången/musiken
Kommentarer: 2

Hörde den här låten första gången för bara några månader sedan.
Älskade den direkt.


Julproduktionen. Va kul det var egentligen nu när jag tänker efter.
Trots att man var tokstressad och hade tusen saker att öva in.
Resultatet blev bra ändå, jag är nöjd så här i efterhand med helhets-
intrycket av konserten. Och nedrans va kul det var att göra kör-
formationer, sketcher och dans för en gångs skull.

Mina julklappar

2011-01-05 @ 02:06:56 Filed in: Kuligt
Kommentarer: 0
Jag har aldrig varit så bortskämd som den här julen. Jag har mest sett fram emot att ge julklappar. Jag brukar verkligen inte få stora, dyra grejer, men den här julen verkar folk ha slagit på stort. Det är sjukt. En resa till Marocko. Och en platt-TV. Whaat? Jag kan i alla fall försvara mig med att tv:n var kombinerad födelsedagspresent och att jag också hjälpt till att betala mehe. Mina presenter är så himla fina och underbara allihopa!! Tack ♥

Här kommer i alla fall ett (nästan lite äckligt skrytigt) bildcollage.


Julafton!

2011-01-05 @ 01:14:32 Filed in: Kuligt
Kommentarer: 0
Jag hade en jättemysig julafton! Eller när jag först vaknade var jag inte så pepp för jag hade inte sovit så bra
och sen var jag ledsen för att jag hade glömt (!!!!!) en av pappas julklappar i H&Ms omklädningsrum i en påse. Jag blir galen på mig själv!!! Så det var väl någon annan som snodde den Solsidan-dvdn...
I alla fall så vaknade jag hos pappa och sen kom lillebror, lillasyster, farmor och farfar och lite annat folk. Trevligt!
Efter Kalle åkte vi till mamma och firade. Kvällen blev perfekt. Paketöppning, mat, drinkar och spelkväll med nära och kära ♥







Vi tävlade i spelet Med andra ord. Asgrymt spel!!!


Favorit i repris från syrrans blogg. Dags för julklappsöppning, vad händer? Min lillebror Ville börjar gallskrika och panikgråta för att han hellre vill spela dator än öppna sina julklappar. Hahahah. Framtidens ungdomar.


RSS 2.0