Inse faktum

2009-04-27 @ 02:20:40 Filed in: Rehab
Kommentarer: 1
Nej jag har inga skrapsår kvar. Nej jag har inget gips kvar. Bara för att man inte ser skadan betyder det inte att den inte finns där. Hjärnan måste få återhämta sig i sin egen takt. På sjukhuset togs alla konkreta skador om hand på en gång, men hjärnskakningen det var det ingen som berättade bieffekterna av. Det är ett FAKTUM att man sover och ska sova mycket efter en hjärnskakning. Precis som vilket sår som helst tar sin tid att läka är det hjärnans sätt att göra det på. Jag vet att jag sover mycket. Men vad i all världen gör det? Jag förstår om man kan tro att jag har vänt på dygnet, som ett slående engångstillfälle ikväll när klockan är natt för länge sedan. Men det är faktiskt så att jag vanligtvis går och lägger mig samtidigt som vanliga arbetande människor någon gång innan midnatt. Jag har inte vänt på dygnet. Det är bara det att innan klarade jag mig bra på 7-8 timmars sömn som vilket Svensson som helst, men nu motsvarar samma känsla av att känna sig utvilad, pigg och fräsch efter ungefär 12 timmar för mig. Det är skönt att sova och vad gör det om man "sover bort dagarna" så länge man mår bra? Det är inte direkt så att jag sysslar med något förbjudet, det hade varit skillnad om jag höll på med något som är skadligt. Jag är ju bara oskyldig trött! Olyckan är inget jag skyller på för skojs skull, det är bara ett faktum till varför det har blivit såhär. Det är ingen ursäkt till att jag ska få sova fram till lunch. Det kommer ta ett tag innan jag är 100 % återställd även om det bara är märkbart på relativt små saker. Jag blir så ledsen när folk inte förstår eller vill förstå min situation. Jag vill absolut inte vara den som spelar martyr, jag vill bara att folk ska förstå och inse faktum. Jag är inte onormal, prata själv med min läkare eller neurolog. Och i framtiden... SOV GOTT! Det ska jag göra nu.

Bakelser på slottet, konsert och grillning

2009-04-27 @ 00:58:20 Filed in: Rehab
Kommentarer: 0
I fredags var jag och min älskade mor ute och åt. Vi bestämde på sjukhuset att vi skulle göra det när jag hade blivit frisk. Och jag känner mig "frisk" även om jag inte är helt återställd på alla sätt riktigt än. Så vi firade med restaurang och vin. Lite vin... det kändes av ganska snabbt kan jag säga. Jag tar det väldigt lugnt på alkoholfronten, hjärnan har fått sig en omgång ändå så det räcker. Och man har ju inte direkt druckit vuxendricka på ett tag, senast tror jag var 14 februari.

Igår gjorde vi en jättemysig grej! Vi var iväg några pers till Sundbyholms slott på afternoon tea. Det fanns ett enormt utbud av nybakat bröd, ost, kakor och bakelser, - och så thé och kaffe förstås. Äta så mycket man orkar-konceptet och det gjorde vi ju såklart. Jag kunde inte ens få i mig så att jag fick smaka utav allting. Men oo så mycket gott... cheesecake, gräddbakelser, brownies, chokladmousse, blåbärspaj, äppelpaj, pannacotta, kakor, fruktsallad och allt man kan tänka sig. Direkt efter denna lilla tripp gick jag på konsert med musikaltema à la symfoniorkestern och musikalsångare. Konserten inleddes med Phantom of the operamedley av orkestern och jag bara satt och log. Blev sådär himla glad och saknade känslan av att vara med i en orkester. Studerade stråkarna och tänkte tillbaka att jag kunde suttit där bland alla musiker, lyssnade och njöt. Efter detta vidare till nästa grej och grillning på Betlehemsberget. Vi fick till en riktig lägereldskänsla där med brasan och korv och marshmallowsgrillning på pinnar. Det luktade eld och rök om våra kläder när vi begett oss därifån. Sedan gick vi ut och dansade.

Det är alltid för tidigt att ge upp

2009-04-21 @ 18:30:36 Filed in: Rehab
Kommentarer: 0
Försäkringsbolag och försäkringskassan, vilket krångel. Det tar ju aldrig slut. Nu ersätter tydligen inte försäkringsbolag sveda och värk längre?!?! Enligt de får jag bara ersättning för merkostnader, läke - och tandvård samt ärr efter olyckan. Det är ju absurt. Var ska man vända sig för ersättning av psykiskt lidande, vanvård på sjukhus, sveda och värk, traumatisk upplevelse o.s.v.? Det tog ju för sjutton 40 timmar innan jag blev opererad p.g.a. brist på narkosläkare. De kollade inte min puls eller blödningar i hjärnan. De tvingade mig att gå upp ur sängen fast jag hade allvarlig hjärnskakning första dagen (sen fick jag absolut inte gå ur sängen) för att tvätta mig med min brutna hand. De missade att jag hade FYRA frakturer i handleden och la bara på en kompress som stank sprit. Ibland fick jag inte morfin när jag skulle. Min mamma fick sova på två stolar i en vecka... etc. etc. Detta är INTE OKEJ!!! Man känner sig rätt liten och hjälplös i den juridiska djungeln. Hur ska jag gå tillväga? Vart ska jag vända mig? HJÄLP!

Gwada på TV

2009-04-19 @ 23:03:35 Filed in: Guadeloupe
Kommentarer: 0
Hänt sen sist? Fika i solen med bruders. Jag och Carro var på SM-finalen i volleyboll i torsdags. Vi förlorade dessvärre. Dessutom domarfel på sista setet. Annars lite häng i Stadsparken med bruders. Igår knallade jag, mams och syster bort till Lövåsen och handlade. Kom hem med ett par Converse, matberedare och ett raclettejärn. Jag blev sugen på att köpa en espressomaskin! Skulle vara gött att kunna göra egen latte hemma. Vi shoppade loss där borta och sen gick vi hem och grillade på nya racletten. En sån ska jag också ha när jag flyttar hemifrån, så himla smidigt och sjukt gott att kunna sitta i köket och grilla.

Och vad visade de på tv4 + igår då om inte från Guadeloupe?! När & Fjärranreportage från Gwadan. Det var jättekul att se, så häftigt att man har bott där och känner igen alla ställen de var på. Jag blev lite nostalgisk, tänk att man faktiskt har bott i Karibien och skulle göra fortfarande om det inte vore för olyckan. De missade dock de enligt mig bästa utflykterna man måste göra när man är där. Men ändå de var vid stränderna i St Francois, Point de Chateau och St Anne, festade på Zou Rock Café (bäst), gjorde Canyoning, var på öarna Les Saintes och så bodde de i trädhus i Deshaies som var närmsta byn från där jag bodde och jobbade. De tyckte den kreolska maten var kryddstark men det var den ju inte... och så köpte de Colombokrydda, blääää jag har ätit Chicken Colombo så det räcker.
Anyway, kika smakprov av klippet från Guadeloupe här

Idag lekte jag med brorsan, gick en promenix med Em, fikade med Hankypanky och var på kör. Och så åt jag den nya Noggerglassen med smak av mint. Kan nog bli en favvo...

Full rulle

2009-04-15 @ 20:13:33 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 2
Ojoj vad jag är helt slut, har haft en intensiv dag idag! Det komiska med att vara sjukskriven/ha semester (eller vad man nu ska kalla det) är att jag är allt annat än sysslolös. Jag trodde det skulle bli långtråkigt att inte jobba, menar jag har ju inte haft en riktigt lång semester sen typ första ring. Det känns skönt att ha lite ledigt såhär efter olyckan och få lite kvalitetstid och bara ta hand om sig och göra saker man mår bra och blir glad av.

Igår blev jag och mamma bjudna på lunch hos moster & CO träffade min kusin som nyss har kommit hem från Nya Zeeland. Kollade på film från hennes Skydive, jisses! Sen åkte vi till Intersport och jag köpte asfräcka träningsshorts, knallrosa 80-talsstil! Senare på eftermiddagen var det kalas hos Carro som fyllde 20 år! Fan va gamla vi börjar bli, snart inte tonåringar längre. Det är läskigt vad gammalt det låter. Bamsegod tårta åt vi och sen knallade jag, syster och mamma till Hot Basilika och jag bjöd dem på middag.

Idag har det varit en riktig tränardag! Inte alls planerat men så blev det. Gick min dagliga runda på allén imorse med kusinerna, sen hem till dem för att käka lunch. Vidare för att träffa Em och Bex och så blev det ytterliggare en runda på allén med dem. Hem en snabbis, packa och sen kom Sara och hämtade upp mig med vrålsnygga caben för att åka till badhuset. Simning, bubbelpool och bastubad. Asskönt. Kom fram till att det ska göras oftare. Bra sätt för mig att komma igång med träningen också att simma. Vi blev sugna på att åka på SPA, en vecka till Riga eller Tallin ska ju vara billigt. Någon som har erfarenheten av det?

Peace & Love

2009-04-13 @ 22:33:16 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 2
Nu är det bestämt. I sommar drar jag på Peace and Love. Kommer bli bäst! Springsteen, U2, Skogsröjet och så Peace and Love på det blir en galet skön musiksommar.

Idag fyller min moster 50 år, grattis till henne gamlingen där ;) Vi var där och firade henne och fick hur mycket mat och fika som helst, det var jättegott och supertrevligt. Jag, mamma och mina mostrar försökte räkna ut hur många sysslingar jag har. Det var kul för de kunde knappt räkna upp sina egna kusiner. Sen kilade jag vidare och hängde med Em, Bex och Hannah vid uteserveringen på Sultans. Senare knallade hem och kollade på Rallybrudar. För tillfället försöker jag lista ut vad det är för skillnad på GSM 6.0 och CCITT A-Law och u-Law. Help. Funderar på om jag borde gå och ta något att äta. Jag har inte ätit middag, jag åt påskgodis istället. Jag menar imorn är ju påsken slut då får man inte äta mer godis. Då får man ta sig i kragen och vara duktig igen. Det gäller ju att passa på...

Påskmys

2009-04-12 @ 23:58:41 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 2
Har haft en supermysig påsk! Igår var jag ute på Hacke på landet hela eftermiddagen och fram till midnatt. Promenerade med hundarna i skogen, solade på studsmattan och bara myste. Så hade vi äggknockartävling och blev bjudna på äkta påskmat. Det var så himla gott, jag har saknat våran kära svenska tradition för vi fick ju aldrig någon julmat på Guadeloupe. Så jag fick avnjuta vår kära Jansson, köttbullar, prinskorv, lax, sill, ägg och must. Det var faktiskt första gången jag åt sill, vet inte alls varför jag aldrig smakat det tidigare det var ju riktigt gott! Skärgårdssill blev min favvo. Det är alltid lika mysigt att åka ut till Hacke och bara vara. Så vackert det är där precis vid sjön. Jag har kommit fram till att svensk natur och alla årstiderna är fruktansvärt underskattat. I alla fall var det det av mig innan. Inget slår en vår i Sverige.

Idag var jag, syster, pappa och bror i Stadsparken och åt lunch i solen. Sen gick vi och handlade påskgodis. MOFF. På eftermiddagen fick vi fika hos farmor och farfar. Jag gick Djulörundad med farmor och farfar och plockade en stor bukett med blåsippor och vitsippor. Mmm, det är så fint! Ååh va härligt det är att det äntligen är vår, jag är sjukt taggad på det som väntar.





Dagens ros

2009-04-12 @ 23:46:35 Filed in: Rehab
Kommentarer: 0
Ni har väl inte missat att ni har fått dagens ros? (Kuriren lördag) Jag, syster och mamma vill i alla fall ge ett stort varmt tack till alla underbara människor som visat sin omtanke i samband med min olycka. TACK. Vi har haft färska snittblommor på bordet enda fram till nu, det är fantastiskt. Hjärta er.

Vill ni se mina nya tänder och leende?


Glad Påsk

2009-04-10 @ 17:49:32 Filed in: Rehab
Kommentarer: 0
Promenaderna fortsätter! En om dagen är det som gäller och det går framåt framåt. Många vändor på Djulö Allé blir det, börjar tröttna på den rundan. Kul med påsken är att det går massa filmer på tv, inne på andra Rädda Willy-filmen nu haha bääst. Idag har jag gosat med världens sötaste hundvalp! Världens sötaste minidrever. Jag vill också ha. Förresten, nu har jag tänder! Jag ser normal ut jippieee! Man ser ingen skillnad på vilka som är äkta och ej så jag är mycket nöjd och kommer fortsätta le. Nej nu ska jag snart vidare mot kompisarna och grillning. GLAD PÅSK

På G, äntligen YES!

2009-04-06 @ 23:43:54 Filed in: Rehab
Kommentarer: 3
Hej alla söta. Jag mår riktigt bra nu! Operationen sist kunde inte gått bättre. Ställningen satt fast hårt som fasen inne i munnen så kirurgen fick ta i allt vad han orkade för att rycka loss den från tandköttet, helt otroligt. Tur man var bedövad och fick lugnande. Fick smärtstillande att ta efter bedövningen släppt också.. det gjorde susen. Först blev jag tvärtrött och somnade som en stock på vägen hem och sen var jag verkligen uppe i varv om man säger så.. inte varit så pigg och glad sedan innan olyckan. Var jättepratig och fnittrig och mådde allmänt bra och så har det faktiskt fortsatt sedan dess! Nu har jag kommit igång med mina promenader. Varje dag är det som gäller och nu blir jag allt starkare. Satte ribban högt och började med Djulö Allé första dagen jag var ute och traskade. Det tog typ 1,5 timme och när jag kom hem var benen som spagetti och jag somnade helt utmattad och sov i två timmar. Och idag gick jag först ner på stan och sen har jag och tjejerna gått runt i Norrköping idag.

Helgen har varit trevlig. Käkade ute på Rhodos i fredags med Bex och Em och i lördags var det så fint väder att vi grillade och käkade utomhus. Äntligen vårvarmt med solen, görnice. Imorgon blir det picnic i solen om så vädret håller i.

På onsdag får jag protes!!!!!!! Hejdå gluggen, kommer inte sakna dig.

Operation imorn

2009-04-01 @ 19:39:11 Filed in: Rehab
Kommentarer: 1
Va bra att man har världens bästa immunförsvar just nu, noot. Jag som har dåligt immunförsvar annars också är typ 100 % mottaglig för alla sorters sjukdomar man kan komma på just nu. Nu var det förkylning det var dags för. Har mått riktigt ruttet ett tag med asond hals och igår hade jag feber. Så det har varit ännu mer softande på händelsefronten och Echinafors, halstabletter, näsdukar och Ipren.

Idag fick jag tvinga mig bort till sjukgymnasten på återbesök och lite nya övningar till handen. Var på vårdcentralen förra veckan också för efterkontroll av hjärnskakningen. Frågade hur länge det är normalt att ha ont i huvudet och vara yrslig och efter en smäll som min kan det tydligen ta 3-6 månader... jippie. Äh det ska nog gå snabbt för mig! Jag ska vara ett sånt one of a kind-fall, som repar sig ovanligt snabbt. Måste tänka så i alla fall annars deppar jag ihop. Vi håller tummarna. Jag fick i alla fall remiss till hjärnröntgen och neurologiska teamet. Vet inte riktigt vad det kommer innebära men de kommer på nåt sätt hjälpa en att komma tillbaka till vardagen. Och många promenader lär det bli framöver också så att jag blir pigg och får mer ork. Hade jag inte varit lite sjuk hade en dag som denna varit perfekt, så himla härligt vårväder ute.

Jag är lite nervös inför imorgon. Ska operera munnen då. Jag ska äntligen få bort stygnen och min metallställning som jag fått dras med i sex veckor. Far och flyg, äntligen! Men är lite nervös för hur pass ont det kommer göra. Vägrar ha så ont som sist och jag har fått både sjukhus - och tandläkarskräck efter allt som hänt. Skulle helst vilja bli sövd. Men vi får se hur det går. Håll tummarna.


RSS 2.0