Wanna be like her

2009-11-29 @ 18:47:00 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 0
Gårdagens och alla dagars nya hit är of course Bad Romance. Vet inte hur många gånger vi önskade den igår.
Har bara ett ord att säga - genialiskt!


Äre sletet eller?

2009-11-29 @ 18:41:37 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 0
Svar: Ja

Gårdagens fest var kul! Vi fick tre rätters hos Emelie. Kräftsoppa m. ostsnitt, kött m. gratinerad potatis, morötter och chevrè och sallad och till efterrätt ugnsbakad chokladmousse m. hallon och grädde. Utsökt! Som att vara på restaurang. Till detta lite gott vin. Sen fortsatte vi festa på Statt. Jag hade ovanligt kul där faktiskt. Självklart avrundades kvällen med matrunda till Donken och Maistro. Det var så himla gott med pizzaaaaaaa! Sen hem vid 4 på morgonkvisten.

Sletet idag = sant. Har kollat på Robinson och varit ett äkta bakissvullo och ätit godis, chips och druckit julmust. Nu senare hasade jag iväg till stan med familjen på julskyltning. Vi träffade tomten och min kusin var någon snygg typ av tomtenisse. Börjar få mer och mer julstämning! Måste få in mer pynt i mitt rum känner jag. Sen skulle vi dricka varm choklad med vispgrädde men det var slut på Hembagarns så vi gick till Sultans men där var vispgrädden slut! Och inga lussebullar hade de heller. Så vi fick nöja oss med choklad med skummad mjölk och pepparkaka. Jag säger då det!

Nu ska jag fortsätta slappa och försöka glömma bort min jobbångest.


Laddar

2009-11-28 @ 17:56:42 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 0
Nu så, mina vänner. Snart blir det middag hos lilla husfrun Emelie med friends. Då blir det la party med utgång och hela köret. Wiho, nu laddar vi!


Veckan som gått

2009-11-23 @ 23:03:07 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 4
Veckan som har gått har varit fullspeckad! Och många firanden har det blivit. Jag har hunnit med följande...

Varit på bio i Norrköping med friends, hypade 2012. Fått ett välbehövligt presentkort på bio i form av lön. Köpt födelsedagspresent till pappa à la Tillbaka till framtiden-trilogin (bra grejer). Varit på Mälarsjukhuset i Eskilstuna. Ätit Thaimat med min farmor & farfar. Firat min pappas födelsedag. Ätit smörgåstårta. Druckit shots. Ätit kakor och tårta hos Madde som har tagit körkort! Varit i Stockholm med mamma. Dansat med vänner. Fått ett jobbigt besked. Varit på förfest. Handlat gemensam födelsedagspresent till farmor & farfar à la en korg med goda saker som ost, skorpor, choklad etc. och vin från Hötorgshallen. Bokat tid hos frissan. Varit på efterfest. Tränat på gymet. Varit på Kullbergska sjukhuset två tillfällen. Firat farmors födelsedag. Blivit bjuden på flygande Jakob. Haft konsert med Frank Ådahl (Simba i Lejonkungen). Druckit Baileys. Festat på Stadshotellet. Ritat knorr på grisen. Ritat snopp på grisen. Åkt bil med Madde. Sjungit massor och spelat massor. Ätit bakispizza. Skrivit ansökan. Bio med friends på hypade New Moon. Bokat upp mig på Lucia. Blivit bjuden på Tacos hos Hulda.

Not too bad huh?
Förresten är ni rätt dåliga på att kommentera!
... och jag vill faktiskt veta, vad har ni gjort?


Bilder från i lördags snodda by Frida





Sagan om Isas braiga dag

2009-11-17 @ 23:03:00 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 2
Idag har Isa varit runt och farit ska ni veta! Dagen börjar med en god frukost med kokt ägg och rostade mackor. Sen följer farmor och farfar med Isa till Mälarsjukhuset i Eskilstuna där de är en bra stund. Sen åker de hem och farföräldrarna bjuder barnbarnet på lunch på Hot Basilika, mums alltid lika gott tycker Isa! Hon åker sedan hem en stund och gör en sjukdagarskalkyl, mailar försäkringsbolag och plötsligt får hon ett sms där det står att Madde klarade körkortet idag, duktig tjej!! Isa är stolt kusin. Isa sjunger och spelar gura och keyboard några timmar och lagom till kvällen slänger Isa i sig Wallenbergare och beger sig sedan ut till Strångsjö för att fira Madde med tårta med släkten, gott. Madde och Isa tar en biltur till stan där Madde visar sina förarskills, de åker till Isas pappa och sen tillbaka till Strångsjö. Sen åker Isa hem med farmor och farfar till stan. Mycket bilåkande denna dag! Händelserik dag blev det och det gillar Isa!

Snipp snapp snut, så var denna sagan slut.

Isa har världens bästa farmor & farfar


Btw, 2012 igår... bra men skrämmande!

Happ, nu är det snart sängen. Imorn ska Isa på turné igen. Estocolmo med sin mor. Isa gillar't.

Birgitta

2009-11-17 @ 16:58:33 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 0
Ahahah. Har ni sett Kjell? Det är så stört att det är kul! Detta avsnitt är med Birgitta.

"Att jogga är fan tråkigare än när jag stöpte ljus på Gotland. Och det var det tråkigaste jag gjort. Så alla ni som stöper ljus - det är bra att ni gör det! För jag tycker att det är för tråkigt för att jag ska göra det."


Gissa låten!

2009-11-17 @ 16:07:40 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 0


Den här låten tycker jag är jättefin :) Ni borde känna igen refrängen! Det var på TV jag hörde den första gången.

Ledtråd: Den är med i en reklam

Vilken reklam är det?

Vem kan?!




María Isabelle tiene muchas cosas que hacer

2009-11-16 @ 15:13:34 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 0
Aa tja! Idag firar jag att jag har "semester". Eller jag har jobbat två veckor i rad nu så nu är jag ledig i två veckor. Jippie! Fast det blev inte mycket till semester den här veckan. Min vecka är fullspeckad med grejer jag ska göra. Kul! Hela förmiddagen har telefonen och datorn gått varm.

Bokat tid frissan, check
Bokad tid Mälarsjukhuset, check
Bokat bio, check
Köpa present, check

Förresten! Fan va glad jag blir av alla gulliga kommentarer jag har fått till min videodebut! TACK! Som sagt jag visste ju inte först om jag skulle våga lägga upp den så det var kul att ni tyckte om den. Fortsättning följer... Jag har en rolig idé på G! Måste börja lira lite mer up-tempo låtar. Har fastnat lite i lite lugnare låtar, har bara blivit så för att de har passat min röst. Men nu ska ni få se :)

Nu ska jag gå och laga mig en bakad potatis med röra. Sen ska jag och två friends till Norrkan och se 2012. Spås bli årets film, trevligt!


Jag + videodebut = sant!

2009-11-14 @ 17:17:15 Filed in: Sången/musiken
Kommentarer: 7
Visste först inte om jag skulle våga lägga upp denna. Men sen gjorde jag det ändå! Ni får ha överseende med att jag inte är proffs på gura. Enjoy!


Lyssna på mina andra låtar HÄR.

Nåt att testa?

2009-11-13 @ 16:26:21 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 0
Hahahah. De som känner mig fattar varför detta är så jävla kul.


Lista

2009-11-12 @ 20:48:33 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 0
Var i hela världen skulle du helst vilja befinna dig just nu?
Konstigt nog, på adress: Petit Bas Vent, Deshaies 971 26 GUADELOUPE.

Vem skulle du vilja vara om du varit en helt annan person?
Hmm... det hade varit jäkligt kul att vara nån av Filip & Fredrik, jag gillar hur de tar för sig av livet


Vilken
egenskap önskar du att du besatt?
Många. Mer mod!

I
vilken färg är ditt drömhus målat i?
Vitt

Vilket namn är det vackraste du vet?
Estelle

Vilket
är det bästa ordet som finns?
Älska

Vad
är det viktigaste att du hinner göra innan du bara är stoft?
Ta hand om nära och kära och göra allt som gör en glad

Vilken
saga är din absoluta favorit?
För svårt! Men om jag måste välja, Tummelisa


Om du bara fick lov att äta en sak i resten av livet vad skulle du välja?
Tacos!

Om du bara fick lov att klä dig i en färg resten av livet vilken skulle du välja?
För svårt! Det måste vara färggrant så kanske röd?

Om
du bara fick lov att se en enda film i resten av ditt liv vilken skulle du välja?
Comme t'y es belle


Om du bara fick köpa ett enda ting till vad skulle du välja då?
En mobil som fungerar

Vilket
språk är det vackraste du vet?
Le francais, sans doute!

Vilken
bok ligger på ditt nattduksbord just nu?
Om det hade legat en bok där nu, skulle det antagligen varit min bok 100 upplevelser i världen

Vilken
årstid tycker du allra bäst om?
Sommaren!

Rock'n roll baby

2009-11-11 @ 19:04:18 Filed in: Sången/musiken
Kommentarer: 1

Strandbröllop i Karibien

2009-11-10 @ 23:26:25 Filed in: Guadeloupe
Kommentarer: 0
Sitter och tittar på foton. Saknar livet på Guadeloupe. Och saknar så många människor. Det finns så många foton som jag aldrig visat. Vill dela med mig av dessa oförglömliga stunder. Här är ett av dom! Ett av två bröllop som jag och Jakob spelade och sjöng på, på Gwadan.




Vi, Servitris-Issa och Sail & Surf-Jakob agerar bröllopsentertainers.


Guide-Adam agerar präst.









Veckan som gått

2009-11-09 @ 23:11:39 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 2
Under veckan som gått har jag hunnit med följande.
Den 2-8 november.

Jobbat som frukostvärdinna. Premiärjobbat ensam. Träffat en ny läkare. Löst in en check på banken. Köpt två tröjor på nya H&M i stan. Varit på bio, Fame i Norrköping. Varit så arg att jag velat slå sönder något. Varit glad och skrattat mycket. Varit ledsen och frustrerad. Skickat in en stipendieansökan. Börjat sjunga i duschen igen. Kört ett 45 minuters-pass på crosstrainern och därmed bränt 380 kalorier. Ätit Flygande Jakob-middag hos farmor & farfar. Köpt snus för första gången någonsin, farsdagpresent. Grattat farfar på 69-årsdagen. Hämtat 48 bullar från Sultans konditori. Lekt sopargubbe med min 3-åriga lillebror. Pratat med bästaste Madde i telefonen. Ätit lax och hemmagjorda hamburgare hos favvokocken pappa. Skrivit massa mail. Ätit godis och sett Bonde söker fru, Grey's Anatomy och Ensam mamma söker. Kollat på 500 days of Summer. Sjungit och spelat gitarr. Spelat keyboard. Tittat på roliga youtube-klipp. Blivit råtaggad och drömt om framtiden. Varit så trött att jag inte vetat var jag ska ta vägen. Lyssnat på 'Säg ingenting till mig' X antal gånger. Spelat in en video. Bokat in julbord och bio med vänner.

Känns som att man hunnit en hel del. Vad har ni gjort under veckan som gått? Berätta! Och var inte så dåliga på att kommentera nu!


Jag + hypnos?

2009-11-07 @ 17:25:34 Filed in: Rehab
Kommentarer: 3
Jag har blivit erbjuden att få gå på hypnos på sjukhuset. Funderar på att testa! Vad tror ni?

Filip och Fredrik hade i alla fall riktigt kul;

Sett på jobbet

2009-11-07 @ 17:20:20 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 0
Hur gör man när man varit ute och partat för länge?
Smyg inte in för att försöka låta bli att väcka din partner, för då blir det ett jävla liv!
Sparka istället in dörren och skrik, "Nu jävlar ska här knullas", så ska du se en som sover...


Om tre timmar är det sängen. Så är det när man jobbar frulle. Dagens citat: Money makes the world go round.


Vad gör dig glad?

2009-11-06 @ 13:26:17 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 0
Att umgås med människor man tycker om.
Att sjunga.
Konserter.
Festivaler.
Musik.
När man möts av ett leende av en främling på gatan.
När någon man inte känner börjar prata med en på gymet.
När farmor & farfar ringer och vill bjuda på lunch.
När en butikskassör är så där äkta trevlig.
När min jordglob i mitt rum lyser.
När en människa bjuder på sig själv.
När man blir serverad favvomaten en bakisdag.
Att gå på bio.
När min lillebror har lärt sig säga ett nytt ord.
Ledighet.
Sovmorgon.
Stämningen av helg en fredagkväll med godis.
Soligt väder.
Min visningsbild på datorn föreställande en rosa elefant.


De har småsakerna gör mig glad. Det finns alltid små, små saker i vardagen som gör en glad. Ibland utan att man ens tänker på det. För det finns alltid saker att glädja sig åt även om livet går i motvind. Den här videon gör mig också glad. Jag älskar den. Den fullkomligt sprudlar av glädje!



Vad gör dig glad? Berätta!

LIVE YOUR LIFE MATE!

2009-11-05 @ 17:07:27 Filed in: Rehab
Kommentarer: 4
När man är ung är man odödlig.

När man är ung ska man kunna:
* parta som ett svin
* sova bara några timmar
och sen orka köra järnet igen
* jobba i stort sett hur mycket som helst
* sitta uppe till midnatt och glo på TV
* ta den där resan till Australien och hoppa fallskärm och bungy jump
* vara lite galen och leva lite farligt.

Man ska kunna göra allt det här och det är fullt normalt!
Jag kan dock inte göra allt det här längre... Jag kan inte, jag orkar inte och jag måste acceptera det.

När man är ung ska man inte kunna/behöva:
* kontakta myndigheter
* kämpa med försäkringsbolag och försäkringskassor
* gå till sjukhuset regelbundet
* sova 10 h/natt
* ha löständer
* vara sjukskriven
* vara försiktig med alkoholen

Man ska inte behöva allt detta, för när man är ung är man ung! På många sätt har jag vuxit upp jättesnabbt. Jag vill inte, men jag har tvingats göra det. Jag har sett döden i vitögat och jag ser numera den farliga synvinkeln i allt och i mycket som jag tidigare tyckte var spännande och kul. Jag måste strula med myndigheter, ersättning och sjukhus. Det är bara så det är, man måste gilla läget.

Lev nu för fæn livet! Man är bara ung en gång. Fullt ös, medvetslös! Det skulle jag gjort om jag var du och det kommer jag att göra när jag blir frisk, var så säker!

Welcome to my life!

2009-11-05 @ 17:06:57 Filed in: Rehab
Kommentarer: 0
FAKTA
"Om man får ett slag mot huvudet kallas det också traumatisk hjärnskada.
Varje år händer det ungefär 22 500 personer.
Det händer mest unga män,
men också äldre människor.
Det vanligaste är att man är med om en trafikolycka,
eller att man fallit eller blivit misshandlad av någon.

Hjärnan är mycket svår att förstå.
Idag vet forskare mer än förut om hjärnan.
Det gör att vi vet mer om hjärnskador.
Men ännu vet vi inte tillräckligt mycket.

Det vi vet är att hjärnan kan laga sig själv
och att man kan hjälpa till med det.
Den som har fått skador på hjärnan behöver sedan
lång tid för att återhämta sig. Vi måste också lära oss
hur man kan leva ett bra liv trots att man har en hjärnskada."

 

Exempel på funktionsnedsättningar efter neurologisk skada eller sjukdom.

Röd färg: Mina nuvarande symptom
Blå färg: Mina tidigare symptom

neuroguiden.se + lul.se


Ska jag behöva skaffa kryckor eller?!

2009-11-05 @ 16:34:53 Filed in: Rehab
Kommentarer: 1
Suck. Jag blir så ledsen när folk inte förstår mig. Det är jättejobbigt. Många tycker ofta att jag är klen och jag får ofta höra saker som "kom igen nu, det är väl inte så farligt", "det där orkar du, det är väl ingenting." Hur många gånger ska jag behöva säga att JAG ORKAR INTE!!!! Fatta trögt?! Fan att jag har gjort illa hjärnan och inte benet eller nåt, det skulle vara mycket enklare om jag gick på kryckor eller så, för då syns det att man är skadad. Det gör mig så jävla ledsen att ingen fattar, och att ingen kommer göra det heller. Jag skulle vilja att det fanns något sätt att visa hur det känns att ha en hjärnskada. Att det fanns en maskin som gjorde att man fick känna på hur det känns eller nåt. Det är inte mitt psyke det är fel på, det är kroppen. Jag har många gånger kört för hårt med mig själv och av det har jag lärt mig att jag måste lyssna på kroppen annars får jag världens bakslag. Jag vill inte, men jag måste.

"Man behöver inte se bajskorvarna"

2009-11-04 @ 19:02:06 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 0
Ahahahah, så jävla kul. Parodi på våra älskade Svenska Hollywoodfruar!


Tv3s populäraste program på 10 år. Anka & CO


Min favorit är dock
"utan läppstift blir jag nervös... rädd... exposed"
Maria Montazami är lätt min favvo, är hon inte söt?

Hej mitt vinterland!

2009-11-04 @ 15:56:50 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 0
Nej se det snöar, nej se det snöar det var väl roligt hurra! Eller kanske inte... jag vill ha ny vinterjacka, en blå. Och så måste jag köpa mössa, vantar och halsduk. Dags att göra det fort som fasen nu, snön är kommen! Dagen började rätt dåligt med en bitter ande som följde efter mig, men sen blev den bara bättre och nu är jag glad! Munnen den ska skratta och va glá.

Idag har jag jobbat, varit på sjukhuset, läst Expressen, sjungit Michael Jackson, pratat i telefon med bästa Madde, städat rummet... Och den blir allt bättre för nu är det dags för fredagsmys! Imorn och fredag är nämligen mina lediga dagar denna veckan. Godis, Bonde söker fru och Grey's Anatomy och så är kvällen fulländad!

Ha en bra kväll gott folk! Puss på er!

Hata mörker

2009-11-03 @ 20:38:43 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 1
Det verkar ha blivit Melissa Horn-hysteri i dessa tider. Jag antar att det är höstmörkerdepressionen. Kom hem när du vill, jag är vaken hela natten (8)

Åh jag börjar gråta snart. Jag ska upp klockan halv 5, det är om åtta timmar. Därför måste jag sova nu, men det gör ingenting för jag är ändå så skadat trött så jag snart brister ut i gråt.

Puss och kram, stor kram



Lite pepp

2009-11-02 @ 18:49:08 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 0
Bara en till för att bli lite uppiggad;

Långa nätter

2009-11-02 @ 18:40:21 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 0




Höst. Mörker. Fullmåne. Depp. Usch, ta mig härifrån.


Säg ingenting till mig

2009-11-02 @ 18:26:06 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 0
http://open.spotify.com/track/6g9ENxOLPGi05X4O44mKDm
Du frågar hur det är som om det vore uppenbart 
Ja, det är släckt överallt
Men jag tror att våren kommer snart
Säg ingenting till mig jag ser allting ändå
Säg ingenting till mig det hörs på stegen när du går


Melissa Horn


Halloween och fest

2009-11-01 @ 23:00:07 Filed in: Allmänt
Kommentarer: 2
Igår jobbade jag och syrran som Halloweengubbar på stan! Utklädda till häxor gick vi runt inne i köpcentrum Kvarnen och sa bus eller godis! Och så fick de såklart godis av oss. Det var jättekul, alla blev jätteglada! Kul jobb!

Gårdagens fest var kul! Det var jättetrevligt och kul hemma hos Amanda där vi åt buffémat bestånde av maaaaaaassa gott! Vi fick mousserande som välkomstdrink och sen marangtårta till efterrätt också. Sen sjöng vi snappsvisor och shottade Jägermeister, spelade ett spel och drack vin. Mycketmycket trevligt! Sen gick vi till Statt och festade loss. Jättekul att träffa folk man inte träffat på superlänge! Jag hängde mest med Emma på lilla dansgolvet där vi röjde loss ordentligt! Sen gick vi hem och jag skulle äta min älskade fyllekaviarmacka, men somnade på köksbordet...

Öl underlättar hjärnans läkning

2009-11-01 @ 22:39:27 Filed in: Rehab
Kommentarer: 0
Jag hittade en väldigt intressant artikel...

Kan en öl hjälpa mot hjärnskador?
Kanske.

En ny studie vid Cedars-Sinai Medical Center i Los Angeles visar att patienter som drabbas av hjärnskador i samband med en olycka är mer benägna att överleva om de druckit öl vid tiden för olyckan.

Den nya upptäckten får forskarna att fundera på om det kanske är en bra idé att ge hjärnskadade patienter alkohol för att på så sätt underlätta läkningen.

Bland de drygt 38000 personer som fick lätta till svåra hjärnskador mellan 2000-2005 hade 38 procent alkohol i blodet när de anlände till sjukhuset.

Onyktra kräver kortare intensivvård
Det finns alltså inga som helst rekommendationer om ett högre alkoholintag för att undvika att skadas vid en olycka. Alkohol är tvärtom den enskilt vanligaste orsaken bakom olyckor.

Men de som druckit före olyckan hade färre svåra skador än de som inte druckit. De som druckit alkohol behövde också ligga kortare tid i respirator och krävde inte lika lång intensivvård som de som varit nyktra.

Exakt hur alkohol kan ha en eventuell skyddande effekt är okänd, men en teori är att alkohol kan minska risken för inflammation efter skadan.


Foto: colourbox


RSS 2.0